Noutati / Anunturi

17 Noiembrie 2015

Concluzii oltenești după Campionatul Național de Fotbal al Avocaților – Cluj-Napoca, 14-15 noiembrie 2015

În primăvara anului 2012, Baroul Dolj și-a asumat pentru prima dată în România organizarea unei competiții naționale de fotbal pentru avocați, disputată la Craiova, pe terenuri de dimensiuni reduse. A fost o inițiativă foarte apreciată, nu mai puțin de 11 echipe din toată țara s-au întrecut pentru a ocupa o poziție cât mai înaltă în clasamentul final.

 

Organizarea unui asemenea eveniment presupune niște eforturi deloc neglijabile. Poate tocmai de aceea au trecut trei ani până când cineva s-a încumetat să găzduiască o competiție similară. De data aceasta a fost rândul colegilor din Baroul Cluj, cu adevărat împătimiți ai sportului-rege, dar și recunoscuți pentru meticulozitate și seriozitate în organizare.

 

Așadar, în 14 și 15 noiembrie 2015, în orașul de pe Someș a avut loc o primă ediție a Campionatului de Fotbal al Avocaților - pe terenuri de dimensiuni normale.

 

Organizată la inițiativa inimosului prodecan al Baroului Cluj, Călin Budișan, cu girul decanului Baroului Cluj, Mircea Pop, competiția a reunit cele mai reprezentative patru echipe ale avocaților români, participante și chiar medaliate la diverse ediții ale Mundiavocat și Eurolawyers (întrecerile mondiale și europene ale avocaților). Astfel, s-au aliniat la start echipele Dacia Felix Cluj-Napoca (coordonată de av. Călin Budișan), Lex Expert Timișoara (coordonată de av. Călin Bot), Asociația Sportivă a Avocaților din București (coordonată de av. Andrei Nicolescu și av. Marian Pâcleșan) și selecționata barourilor din Oltenia (organizată de  Baroul Dolj și condusă de av. Dragoș Nicu).

 

Evenimentul de la Cluj-Napoca a fost onorat de prezența unor invitați de marcă, fondatorii Mundiavocat și Eurolawyers, Vincent Pinatel (el însuși avocat în Baroul Marseille) și Pierre Lusinchi. Acestora li s-a alăturat artizanul primei participări românești la Mundiavocat, maestrul Dragoș Cojocaru, fost decan al Baroului Brașov, dar și fost jucător al legendarei C.C.A București, în urmă cu peste o jumătate de secol.

 

Pentru componenții echipei oltene, alcătuită din avocați înscriși în barourile Dolj, Olt, Mehedinți și Giurgiu, competiția de la Cluj-Napoca a oferit, înainte de orice, bucuria reîntâlnirii unor prieteni vechi și oportunitatea de a ne face noi prieteni. Cât despre fotbal, în primul meci, unul de luptă crâncenă, împotriva unei echipei bucureștene superioare din punct de vedere fizic, am cedat abia în ultimele 10 minute și am încasat două goluri ușoare, iar în finala mică i-am surclasat pe confrații din Timișoara cu scorul de 7-2, după o partidă mai echilibrată decât o arată rezultatul final, la pauză înregistrându-se un periculos 2-1.

 

Finala a fost adjudecată cu greu de echipa gazdă, care a învins Bucureștiul după executarea loviturilor de departajare (scor alb la sfârșitul timpului regulamentar), parada decisivă aparținându-i prodecanului Baroul Cluj, Călin Budișan. În primul meci, gazdele surclasaseră Lex Expert Timișoara cu 4-0.

 

Trăgând linie, prestația noastră în teren a fost una mulțumitoare, având în vedere absențele importante din lot, lipsa rezervelor și faptul că de la ultimul nostru meci de "11 la 11" au trecut vreo 2 ani de zile. Cel mai bun marcator al competiției a fost desemnat mijlocașul nostru Andrei Madan (avocat în Baroul Olt, 3 goluri înscrise), ceea ce reprezintă un motiv în plus de satisfacție. Dar obiectivul nostru principal la Cluj-Napoca a fost acela de a ne reprezenta cu onoare barourile din care provenim, de a ne construi noi relații de prietenie și de a ne face amintiri frumoase. Iar acest obiectiv a fost cu siguranță îndeplinit.

 

Av. Dragoș Nicu

Consilier al Baroului Dolj

 

Baroul Dolj la Campionatul National de Fotbal al Avocatilor 2015