Evenimente / Baroul Dolj

15 Aprilie 2014

Cum a fost (Galerie foto)

 

Sâmbătă, 12 aprilie 2014, la sala mare a Restaurantului Europeca, într-un cadru festiv și în ecourile primăverii, a avut loc cea de-a III-a ediție a Simpozionului Anual al Femeilor Avocat din Baroul Dolj, eveniment care devine unul de tradiție pentru avocatura doljeană.

 

Inițiat încă de acum 3 ani de către d-ra avocat Bianca Predescu, de altfel gazda și moderator în acest an, alături de d-na avocat Dana Babov, simpozionul s-a bucurat de prezența a numeroase femei avocat, invitați din mediul juridic, din mediul universitar, presă, oameni de artă și de cultură ai urbei noastre.

 

Dupa un workshop care a îmbinat abordările generale cu unele personale în discursuri pline de pathos în care femeile avocat au vorbit despre abnegația cu care slujesc această profesie, ne-am bucurat și de momente artistice susținute de către acestea, precum recitări de versuri ori interpretări de cântece din repertoriul românesc și internațional, toate live.

 

Tema din acest an a simpozionului "Avocatura - o pasiune onorabilă" a fost una extrem de ofertantă și a surescitat interesul femeilor avocat care au înțeles că fiecare în parte a făcut din pasiune o profesie și concomitent un business.

 

Locația unde s-a desfășurat evenimentul a fost plină de culoare și de armonie, grație expozițiilor doamnei avocat Maria Oprița Defta, recunoscută ca fiind un redutabil scriitor și pictor de expresie, precum și grație tablourilor pictorului Iulian Segărceanu, un apropiat al avocaturii doljene.

 

Intervențiile punctuale ale speakerilor acestui simpozion, respectiv cuvântări ținute de doamnele avocat Elena Oancea, Elena Pădeanu, Carmen Popa, Bianca Acrivopol, Carmen Farago, Carmen Florea, Livia Dumitrescu, Carmen Novac și de domnișoarele avocat Mihaela Mihai și Narcisa Ciobanu au dus evenimentul și dincolo de sălile de judecată unde femeile avocat îsi desfășoară activitatea în mod curent, iar colegii avocați bărbați, în frunte cu domnul profesor universitar doctor Ion Turculeanu, decanul Baroului Dolj, au fost de acord cu misiunea nobilă a femeii avocat nu doar în cadrul profesiei, ci și în cadrul societății.

 

Decanul de vârstă al femeilor avocat din Baroul Dolj, doamna Rodica Popescu a onorat cu prezența evenimentul și anul acesta, cu același optimism și cu aceeași vivacitate, dornică să facă o scurtă incursiune în viață și în profesie.

 

Un moment cu totul aparte a fost cel oferit de Ionica Dobrescu, artist păpușar care își desfășoară de mai bine de 20 de ani activitatea la Teatrul Colibri din Craiova, aceasta încântând auditoriul cu două poezii ale Anei Blandiana, însuflețite de cele două păpuși pe care le mânuia artistic.

 

Printre invitatele speciale ale acestui eveniment s-au numarat și doamna conferențiar univ. dr. Gabriela Rusu-Păsărin de la Radio Oltenia Craiova, Simona Mușuroi - realizator la TVR Craiova, doamna conferențiar universitar doctor Adriana Turculeanu, precum și doamna profesor Silvia Cîrțu, director al Scolii Gimnaziale nr. 38 "Mihai Eminescu", acestea povestind despre experiențele pe care le-au avut cu lumea avocaturii ori găsind similitudini între profesiile dumnealor și profesia de avocat.

 

Pline de vervă și împărtășind evenimente din perioada studenției, dar și din decursul propriilor vieți, acestea împletindu-se de altfel cu avocatura, cele două moderatoare, domnișoara avocat Bianca Predescu și doamna avocat Dana Babov, au nuanțat importanța acestui eveniment, de altfel unic la nivelul întregii țări și au facut invitații să plece cu convingerea că, în perspectivă, simpozionul susținut de femeile avocat din Baroul Dolj va deveni unul cu deschidere la nivel național.