Noutati / Stiri

14 Decembrie 2015

ANUNȚ - Constituirea Corpului experților electorali

 

ANUNȚ

 

Avocații interesaţi să se înscrie în Corpul experților electorali, conform prevederilor art.16 alin.(3) din Legea nr.208/2015, pot să obțină avizul favorabil de la Autoritatea Electorală Permanentă sau pe bază de examen, în cazul în care solicitantul nu a mai exercitat funcția de președinte la secţia de votare.

 

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții se regăsesc în Hotărârea nr.11/2015 a Autorității Electorale Permanente.

 

 

Precizări transmise la data de 9 martie 2016 de AEP - Biroul Județean Dolj:

1. Înscrierea în Corpul experților electorali nu garantează prezența pe lista cu alți juriști, din care Președintele Tribunalului Dolj va trage la sorți președinții și locțiitorii birourilor electorale de circumscripție. Cele două evidențe sunt complet separate și gestionate independent: Corpul experților electorali privește exclusiv secțiile de votare, fiind gestionat de Autoritatea Electorală Permanentă; lista cu alți juriști privește exclusiv circumscripțiile electorale, fiind gestionată de Tribunalul Dolj.

Avocații care s-au înscris în Corpul experților electorali dar care nu sunt, în fapt, interesate de funcțiile de la nivelul secțiilor de votare, ci doar de cele de la nivelul circumscripțiilor electorale, se pot adresa Biroului Județean Dolj al Autorității Electorale Permanente, pentru îndeplinirea procedurii de suspendare/retragere din Corpul experților electorali.


Pentru clarificări și informații suplimentare:

* 0251.593.752; 0733.733.597 (consilier parlamentar Floris Florea)

* 0751.212.655 (consultant parlamentar Radu Săvulescu)

* e-mail bj.dolj@roaep.ro