Noutati / Stiri

14 Ianuarie 2016

Taxele și impozitele pun în pericol dreptul la apărare în Grecia. Avocații sunt în grevă.

NewsITBaroul Dolj prin Decanul său, avocat Lucian Săuleanu, se solidarizează cu avocații din Grecia care, față de majorarea nejustificată a taxelor și impozitelor care pun în periocol dreptul la apărare, au decis inițierea unor acțiuni de protest.

 

Avocații din Grecia au intrat în grevă pentru a protesta împotriva proiectului guvernului elen pentru reformarea sistemului de pensii. Athens24 anunță că plenul decanilor barourilor va decide la Atena cu privire la continuarea protestelor.

 

Toate barourile și firmele de avocați vor fi închise, când un miting de protest este miting de protest este planificat în fața clădirii Baroului Atena, urmat de un marș până la Piața Syntagma din Atena, acolo unde este clădirea Parlamentului Grec.

 

Plenul decanilor va trimite, de asemenea, o petiție guvernului și liderilor partidelor politice care prezintă obiecțiile la reformele propuse.

 

Taxele și impozitele pe care trebuie să le suporte avocații din Grecia sunt estimate astfel:

· 29% minim din venitul net, Impozit pe venit

· 23%, TVA  

· 20% din venitul net, Pensie

· 7,5% din venitul net, Pensie suplimentară

· 6,95% din venitul net, Asigurarea de sănătate

· 2%-4% din venitul net, Taxa de solidaritate

· 600 Euro, profesii liberale

· 120 Euro, șomaj (OAED)

 

Impozitul pe venit va trebui "preplătit" 100% în avans pentru anul 2016. În ipoteza ca impozitul pe venit datorat de un avocat pentru anul 2015 este de 5000 Euro, trebuie plătiți 10.000 Euro în care este inclusă și suma estimată pentru 2016 (care trebuie plătită în avans și va fi corectată la regularizare).