Noutati / Stiri

29 Februarie 2016

Reevaluarea instituțiilor cu caracter de noutate introduse în noile coduri în materie penală și civilă și analiza acestora din punctul de vedere al impactului pe care îl au asupra legislației privind profesia de avocat

Material preluat de pe unbr.ro.

 

La ședința Comisiei Permanente a UNBR din 29 ianuarie 2016, la care au fost prezenți și reprezentanți au instituțiilor statutului, responsabile în asigurarea bunului mers al justiției, s-a decis instituirea, în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) a unor grupuri de lucru ce vor avea ca sarcină reevaluarea instituțiilor cu caracter de noutate introduse în noile coduri în materie penală și civilă dar și analiza acestora din punctul de vedere al impactului pe care îl au asupra legislației privind profesia de avocat.

 

INPPA este constant preocupat de urmărirea legislației cu impact asupra respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului dar și cu impact asupra exercitării profesiei de avocat.

 

În acest sens, INPPA, prin av. dr. Traian Briciu, face apel către toți decanii barourilor să comunice la adresa office@inppa.ro orice propunere din partea baroului și din partea avocaților membri privind aspecte care fac obiectul activității în cadrul grupurilor de lucru, astfel încât, după centralizarea și analiza acestora, acele propuneri care vor fi justificate din punct de vedere teoretic să poată fi promovate.

 

INPPA va proceda la centralizarea și analiza propunerilor, iar după obținerea girului Consiliului UNBR, va întocmi nota de fundamentare pentru ca respectivele propuneri să poată fi înaintate instituțiilor cu drept de inițiativă legislativă.